Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății are o nouă…

Ministerul Sănătății are o nouă secretară generală adjunctă

Sursa: Ministerul Sănătății/ Facebook

Svetlana Nicolaescu este noua secretară generală adjunctă a Ministerului Sănătății. Guvernul a aprobat candidatura acesteia în cadrul ședinței care a avut loc miercuri, 2 august.

Astfel, Svetlana Nicolaescu va fi responsabilă de realizarea misiunii și obiectivelor strategice ale ministerului prin coordonarea implementării cerințelor de aderare a țării la Uniunea Europeană.

În calitatea sa de secretar de stat, funcție pe care a deținut-o până acum, Svetlana Nicolaescu a asigurat procesul de elaborare a proiectelor de acte normative, în conformitate cu aquis-ul UE.

Funcția vacantă de secretar de stat va fi preluată de Angela Paraschiv, numită tot miercuri de Executiv. Angela Paraschiv este șefa Disciplinei de epidemiologie din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și președinta comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății. De asemenea, deține titlul de doctor habilitat în științe medicale, conferențiar universitar și în prezent face studii de masterat în domeniul sănătății publice internaționale la o universitate din Marea Britanie.