Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății anunță trei decese…

Ministerul Sănătății anunță trei decese și peste 2200 de cazuri noi de Covid-19: „Recomandăm respectarea măsurilor de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor”

Sursa foto: vaccinare.gov.md

În perioada 12-18 august, în R. Moldova au fost înregistrate trei cazuri de deces și 2213 cazuri de Covid-19, dintre care 303 cazuri în regiunea transnistreană, fiind cu 60,2% cazuri mai multe comparativ cu săptămâna anterioară acesteia, informează Ministerul Sănătății (MS) printr-un comunicat.

Autoritățile din sănătate menționează că 416 cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la copiii cu vârsta de 0-14 ani.

„În intervalul menționat, au fost efectuate 10.707 teste de tip PCR și TDR. Pozitivitatea probelor în ultima săptămână a crescut de la 17,3% la 20,7%.

În context, menționăm că, deși în ultimele săptămâni în Republica Moldova a crescut numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19, situația nu poate fi catalogată drept stare de urgență și nici critică”, se spune în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor:

  • păstrarea distanței sociale;
  • evitarea locurilor aglomerate;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • igiena respiratorie;
  • respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției Covid-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Vaccinarea împotriva Covid-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces, susțin autoritățile din sănătate.