Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Mediului, despre secvențele video…

Ministerul Mediului, despre secvențele video în care apare fluviul Nistru: „R. Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice”

Sursa foto: observatorul.md

Referitor la imaginile apărute în spațiul public, care arată fluviul Nistru filmat în zona orașului Hotin, Ucraina, Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță luni, 27 mai, că „R. Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, motivul ar fi că scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atât pentru alimentarea cu apă a populației, cât și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice.

„Situația prezentată în imaginile video s-a creat din cauza deversărilor din lacul de acumulare Nistrean în perioada aprilie-mai, a debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune. Pe acest subiect Agenția „Apele Moldovei” este permanent în contact cu instituțiile de resort din Ucraina”, susțin reprezentanții ministerului.

O secvență video filmată în satul Braga (Ucraina), aflat vis-a-vis de Cetatea Hotin, arată că Nistrul aproape că nu mai are apă. „Este groaznic, nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Oameni, ce se întâmplă?” spune o femeie, notează observatorul.md.