Principală  —  Ştiri   —   Ministerul Energiei lansează concurs pentru…

Ministerul Energiei lansează concurs pentru selecția membrilor Consiliului de administrație al Moldovagaz

Ministerul Energiei al Republicii Moldova a anunțat joi, 20 iunie, lansarea unui concurs pentru selectarea a patru membri din cei nouă ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, mandatul actualilor reprezentanți ai instituției expirând în luna iunie.

Comisia de concurs este prezidată de secretarul de stat Constantin Borosan, iar în componență se regăsește și un reprezentant al societății civile, Sergiu Tofilat.

„Selectând membrii Consiliului de administrare Moldovagaz prin concurs, vom putea desemna persoane independente și de calificare superioară, astfel fortificând guvernanța în domeniul întreprinderilor de stat și transparența în sectorul gazier, în conformitate cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat secretarul de stat.

Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, candidații la funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții. De asemenea, candidații trebuie să aibă o experiență de muncă de minim 3 ani și cel puțin 1 an în funcții de conducere.

Dosarul de participare trebuie să conțină CV-ul, o scrisoare de intenție privind participarea la concurs, precum și conceptul privind viziunea de dezvoltare a SA „Moldovagaz” în contextul actual regional și măsurile recomandate a fi întreprinse în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.

Dosarele aplicanților pot fi depuse în format fizic la adresa Ministerului Energiei mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și  Sfânt, 134, et. 3 sau la adresa secretariat@energie.gov.md până la data de 5 iulie 2024, ora 17.00

Mai multe informații găsiți la următorul link: Cariera | Ministerul energiei (gov.md)