Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Educației atenționează: Informațiile că…

Ministerul Educației atenționează: Informațiile că MEC vrea să deschidă o tabără militar-turistică pentru copii sunt FALSE

Sursa: Daniel Vodă

În mediul online circulă un video precum că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începând cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele. „Ministerul Educației și Cercetării dezminte aceste informații false”, se arată în comunicatul MEC.

Ministerul a comunicat că va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri, cu scopul de a dezinforma cetățenii

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului R. Moldova a dezmințit și el, imaginile video apărute în mediul online și a venit cu un set de recomandări pentru cetățeni pentru a se proteja de informații false.

„Am trăit ca să o vedem și pe asta: Pe site-urile cu filme piratate au apărut clipuri video sponsorizate în limba română care promovează minciuni și narațiuni inventate. Este evident că aceste clipuri sunt parte dintr-o campanie de dezinformare.  Moldovenii sunt un popor deștept și priceput, care nu se lasă prostit de minciuni. Recomandăm cetățenilor: 1. Instalați extensii de blocare a reclamelor: Utilizați AdGuard sau AdBlock pentru a evita aceste falsuri. 2. Verificați sursele informațiilor: Consultați site-uri oficiale și de încredere înainte de a distribui astfel de știri. 3. Raportați conținutul fals: Dacă vedeți clipuri sau postări false, raportați-le pe platformele respective de socializare. Și spuneți vă rog frumos mamei, tatei, buneilor, tantei Raia din scară și pe chat-ul de Viber a blocului puneți!  Protejați familia de falsuri!”, a îndemnat Daniel Vodă.