Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Agriculturii cere fermierilor afectați…

Ministerul Agriculturii cere fermierilor afectați de intemperii să contacteze primăriile locale: „Acest lucru va ajuta să avem o evaluare exactă a pagubelor și să intervenim cu măsuri de suport”

Imagine simbol

Reprezentanții Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) solicită tuturor fermierilor afectați de intemperiile recente să contacteze primăriile locale. În baza solicitărilor, potrivit unui comunicat al instituției, va fi convocată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) locală, care va evalua „gradul de afectare a culturilor și va coordona măsurile de sprijin necesare”.

„(…) Îndemnăm agricultorii care au înregistrat pagube să se adreseze direcțiilor agricole raionale în termen de 24 de ore de la declanșarea situației excepționale, pentru a înainta un demers oficial, scris în formă liberă, către primăria în raza căreia sunt amplasate terenurile agricole gestionate, indicând suprafața de culturi agricole afectată (…)”, se spune într-un comunicat al MAIA.

Marți, 28 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică. În urma ploii torențiale și a vântului puternic, pe mai multe străzi din capitală au căzut crengi, iar câțiva arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți la sol.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Chișinău, au fost înregistrate rupturi ale conductorilor electrici care au afectat circulația transportului electric.

Conform autorităților municipale, echipa de serviciu de defrișatori ai Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” se află în teren de la primele ore ale dimineții pe mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a înlătura „situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, rupturi de crengi și arbori doborâți la sol”.