Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Miliardarul Elon Musk va contribui…

Miliardarul Elon Musk va contribui cu 45 de milioane de dolari pe lună pentru al sprijini pe Donald Trump în campania sa prezidențială

Elon Musk. Sursa foto: CNBC

Miliardarul și inventatorul american Elon Musk va contribui cu 45 de milioane de dolari pe lună pentru al sprijini pe Donald Trump în campania sa prezidențială, scrie Wall Street Journal.

Musk va dona banii în America PAC (Comitet de acțiune politică), care se va concentra pe înregistrarea alegătorilor și convingerea acestora să voteze pentru Trump. WSJ scrie că America PAC a angajat deja sute de muncitori pentru eforturile sale.

Pe lângă Elon Musk, noul comitet va fi susținut financiar de co-fondatorul Palantir Technologies, Joe Lonsdale, și de frații gemeni Winklevoss. Publicația scrie că în cele trei luni de activitate, America PAC a primit contribuții de 8,75 milioane de dolari. Musk va oferi fonduri începând cu luna iulie a acestui an.

Reamintim că Bloomberg a scris anterior că Elon Musk a donat deja bani pentru a sprijini campania electorală a candidatului la președinția SUA, Donald Trump. Nu se știe cât a donat miliardarul, dar suma a fost numită „impresionantă”.

Anunțul vine după ce fostul preşedinte al SUA a fost rănit la ureche şi a fost evacuat, cu obrazul însângerat, după mai multe focuri de armă în timpul unui miting electoral care a avut loc sâmbătă 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. În rezultat, printre spectatori sunt doi morţi şi doi răniţi grav.

.