Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mii de palestinieni au fugit…

Mii de palestinieni au fugit din orașul Gaza, unde armata israeliană a amplasat tancuri și a cerut evacuarea unor noi cartiere

Mii de palestinieni au fugit luni, 8 iulie, din orașul Gaza, unde armata israeliană a amplasat tancuri și a cerut evacuarea unor noi cartiere, în timp ce lupte intense fac ravagii sub bombardamentele armatei Israelului (IDF), scrie G4Media cu referire la AFP.

La nouă luni de la începutul războiului din Fâșia Gaza, declanșat la 7 octombrie de atacul fără precedent al mișcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, noi negocieri de armistițiu urmează să aibă loc în această săptămână în Qatar și Egipt, două dintre țările mediatoare alături de Statele Unite.

În nordul teritoriului palestinian, tancurile israeliene au luat cu asalt mai multe cartiere din orașul Gaza, susținute de lovituri aeriene și drone.

Prin toate mijloacele, pe jos sau în căruțe, mii de locuitori au fugit, potrivit martorilor și Apărării Civile, aruncați din nou pe drumurile prăfuite, sub zgomotul neîncetat al dronelor. Pentru a treia oară de la 27 iunie, armata a emis ordine de evacuare, acum în centrul orașului. Primul ordin de evacuare a vizat sectorul Choujaïya din est și împrejurimile acestuia.

Aceasta a anunțat că a „început o operațiune antiteroristă” în orașul Gaza, în special în jurul clădirilor Unrwa, agenția ONU pentru palestinienii strămutați. „Unde mergem?”, întreabă un bărbat, Abdullah Khammash. „Ne spun să părăsim acest loc pentru altul, iar apoi vin din nou spre noi. Ne face să vrem să fim îngropați de vii. La trei dimineața, am plecat, am dormit în stradă. Acum ne vom întoarce și vom trăi în ruine”, a spus el.