Principală  —  Ştiri   —   Mihai Popșoi, la București, în…

Mihai Popșoi, la București, în prima vizită oficială de la preluarea conducerii MAE: „România va continua să ne acorde sprijin”

Foto: Facebook/ Mihai Popșoi

Noul ministru a Afacerilor Externe din R. Moldova, Mihai Popșoi, se află la București, în cadrul primei sale vizite în afara țării de la preluarea mandatului, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Împreună cu omoloaga sa din România, viceprim-ministrul Popșoi a susținut o conferință de presă marți, 6 februarie.

În cadrul conferinței, Popșoi a mulțumit țării vecine pentru „asistență masivă în dezvoltarea, modernizarea și reziliența statului nostru”, apreciind „sprijinul solid permanent a diplomației române, al guvernului, al Parlamentului, Președinții, inclusiv a euro-parlamentarilor care ne-au ajutat să obținem această decizie importantă a Consiliului European din 14 decembrie”.

„(…) Ultimii 2 ani au fost pentru Republica Moldova o mare provocare, dar și o oportunitate de a se transforma pozitiv pe calea integrării europene. (…) Am fost asigurat încă o dată că România va continua să ne acorde sprijin cuprinzător și solid în proiectele care vizează consolidarea securității energetice, dezvoltarea infrastructurii, avansarea pe parcursul de integrare europeană, precum și dezvoltarea capacităților instituționale pentru implementarea eficientă a reformelor în R. Moldova”, a subliniat Popșoi.

Ministrul a anunțat organizarea următoarei reuniuni a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare economică. MAE a notat, într-un comunicat de presă că cei doi oficiali au convenit asupra „aprofundării Parteneriatului Strategic bilateral şi valorificarea plenară a patrimoniul nostru identitar comun”.

De asemenea, Popșoi urmează să discute cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae-Ionel Ciucă și Președintele Comisiei pentru Politică Externă, Senatul României, Titus Corlățean.