Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Migranții ilegali din Rusia nu…

Migranții ilegali din Rusia nu vor putea folosi băncile, nu se vor putea căsători și nu își vor putea înscrie copiii în școli

Foto: AFP

Migranții ilegali din Federația Rusă nu vor putea folosi băncile, nu se vor putea căsători și nu își vor putea înscrie copiii în școli. Autoritățile ruse au început crearea unui un registru al străinilor care locuiesc ilegal în țară, a declarat pentru Kommersant prim-adjunctul ministrului de Interne, Alexander Gorovoi, scrie Meduza.

Potrivit acestuia, după ce vor fi incluși în registru, străinii „nu vor putea conduce vehicule, utiliza servicii bancare, înregistra proprietăți, încheia și dizolva căsătorii, înscrie copiii în grădinițe și școli”.

Nu se precizează când mai exact va fi finalizat registrul. Kommersant a promis să publice interviul integral al lui Gorovoi în timpul apropiat.

Cu o zi înainte, Ministerul de Interne a declarat că mai mult de 6 milioane de cetățeni străini au fost înregistrați în sistemul de evidență a migrației din Rusia. Anul trecut aceștia erau cel puțin 8,5 milioane.

Potrivit unei precizări făcute anterior de Ministerul Afacerilor Externe pentru ZdG, numărul aproximativ al cetățenilor moldoveni aflați în Federația Rusă este de 200 de mii.