Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Meta blochează mass-media din Rusia…

Meta blochează mass-media din Rusia pe platformele sale, pe fondul unor „activități de interferență străină”

Gigantul tehnologic american Meta, proprietarul Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat o interdicție globală a instituțiilor media de stat rusești, cum ar fi RT și Rossiya Segodnya, invocând implicarea lor în operațiuni de influență sub acoperire, scrie Kyiv Independent.

Această mișcare escaladează acțiunile anterioare ale companiei, care s-au concentrat pe limitarea acoperirii acestor puncte de vânzare și blocarea reclamelor lor.

Interdicția va fi aplicată pe platformele Meta, inclusiv Instagram și WhatsApp, în următoarele zile.

Decizia urmează acuzațiilor americane împotriva angajaților RT pentru presupuse eforturi de a influența alegerile din 2024, Meta afirmând că mass-media, de stat, rusă are un istoric de utilizare a tacticilor înșelătoare online.

La începutul lunii septembrie, SUA au anunțat o represiune radicală împotriva presupusei interferențe rusești în alegeri, confiscând 32 de domenii de internet legate de campaniile de propagandă ale Kremlinului și sancționând mai mulți propagandiști de profil înalt care lucrează pentru RT.

Pe lângă noul avertisment cu privire la RT, secretarul de stat Antony Blinken a declarat că „Departamentul de Stat a desemnat, de asemenea, compania media finanțată și condusă de statul rus Rossiya Segodnya și cinci dintre filialele sale, inclusiv RT, în conformitate cu Legea misiunilor străine”, potrivit Kiev Independent.