Principală  —  Ştiri   —   Mesajul președintelui Austriei, după ce…

Mesajul președintelui Austriei, după ce a fost mușcat de câinele adoptat de Maia Sandu: „Mai important este faptul că discuțiile pe care le-am avut în Moldova au fost bune”

Sursă foto: Maia Sandu/ Instagram

După ce presa locală și internațională a mediatizat faptul că președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a fost mușcat de Codruț, câinele adoptat al șefei statului Maia Sandu, acesta a declarat: „Nu a fost nici pe jumătate atât de rău”.

Incidentul s-a întâmplat în curtea Președinției ieri, 16 noiembrie. Camerele l-au surprins pe Alexander Van der Bellen aplecându-se să îl mângâie pe Codruț, însă acesta l-a mușcat de mână. La intâlnirea cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, oficialul austriac avea un pansament pe mână.

Prima mea întâlnire cu Codruț, Primul câine al R. Moldova, a stârnit un pic de agitație. Toți cei care mă cunosc știu că sunt un mare iubitor de câini și îi pot înțelege emoția – era emoționat din cauza tuturor oamenilor din jurul lui. Nu a fost nici pe jumătate atât de rău.

Mai important este faptul că discuțiile pe care le-am avut în Moldova cu președinta Sandu, cu premierul, cu președintele Parlamentului și cu mulți antreprenori austrieci au fost foarte bune. Viitorul R. Moldova se află într-o Europă extinsă.

Apropo, în ultima zi a vizitei mele în R. Moldova, i-am dăruit președintei Maia Sandu o mică jucărie pentru Codruț. În cinstea unei bune prietenii!”, a reiterat președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

În perioada 15-17 noiembrie, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, s-au aflat în R. Moldova într-o vizită de lucru.

Vineri, 17 noiembrie, președinta Maia Sandu și omologul său din Austria au participat la un forum de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de comerț și industrie din ambele țări.