Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău…

Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău în contextul vizitei secretarului de stat american Antony Blinken

Sursa foto: Matthew Miller/ platforma X

Reprezentanții Ambasadei SUA în R. Moldova au transmis un mesaj cu prilejul vizitei la Chișinău a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.

„Îi urăm din nou un călduros bun venit în R. Moldova secretarului de stat Antony J. Blinken. Aceasta este cea de-a treia vizită a domnului Blinken în R. Moldova. Cea mai recentă vizită a avut loc în martie 2022, iar prima sa vizită a fost în 2015, în calitate de adjunct al secretarului de stat”, se spune într-un comunicat al misiunii diplomatice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de stat al SUA, Matthew Miller, oficialul american va avea întrevederi și cu reprezentanții Guvernului R. Moldova.

„Blinken revine astăzi la Chișinău, unde se va întâlni cu liderii guvernului moldovean pentru a discuta despre modul în care putem continua să lucrăm împreună pentru a sprijini o țară mai prosperă, mai sigură și mai democratică”, a spus el într-o postare pe platforma X, fost Twitter.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, efectuează miercuri, 29 mai, o vizită de lucru în R. Moldova. La Aeroportul Internațional Chișinău, oficialul american a fost întâmpinat de ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon.

Ulterior, Antony Blinken s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu.

La Chișinău, secretarul Blinken va avea întrevederi și cu alți oficiali de rang înalt, pentru a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru progresul R. Moldova în vederea aderării la UE și în domeniul securității energetice, conform unui comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

Președinta Maia Sandu și secretarul de stat american Antony Blinken vor susține o conferință de presă comună la ora 17:30, la Președinție.