Principală  —  IMPORTANTE   —   Melodia „Inima mea e Moldova”,…

Melodia „Inima mea e Moldova”, folosită ilegal „la comanda blocului șorist Pobeda”? Baskov, Kirkorov și Mihailov apar într-un video anti-UE

Sursa: Colaj ZdG

Fiica deținătoarei drepturilor de autor asupra textului cunoscutei melodii „Inima mea e Moldova” susține că recent piesa a fost folosită ilegal, „la comanda politică a blocului șorist «Pobeda», și că va ataca în instanță parodia interpretată de cântăreții ruși, Nikolai Baskov, Filip Kirkorov și Stas Mihailov, „buni prieteni” de-ai fugarului penal Ilan Șor.

Anda Vahnovan, fiica lui Simion Ghimpu (autorul versurilor melodiei, n.red), afirmă că a aflat cu stupoare despre faptul că „Inima mea e Moldova” a fost utilizată într-o înregistrare video fără acordul familiei Ghimpu, accentuând că acesta este „un act de încălcare flagrantă a drepturilor de autor”.

„Semnată de tatăl meu Simion Ghimpu și Ion Aldea-Teodorovici clipul nou apărut pe rețele la această piesă, la comanda politică a blocului șorist «Pobeda», este un act de încălcare flagrantă a drepturilor de autor. Mama mea Veta Ghimpu Munteanu este deținătoarea drepturilor asupa textelor tatălui meu și va acționa în instanță această jalnică parodie cu Kirkorov, Bascov și Mihailov în roluri de bufoni în costume tradiționale.

Să asociezi numele de mai sus cu numele Ghimpu și Teodorovici este cel puțin un truc electoral eșuat. O jignire la adresa autorilor. Piesa merită pe deplin cele peste 16.000 de distribuiri din ultimele zile, indiscutabil. A fost și va rămâne un hit de-a lungul anilor, scris cu drag pentru plaiul natal, însă nu în această variantă distorsionată. Nu anexez link-ul-caricatură intenționat. Ignorați-l și voi. Îl voi posta pe cel original din respect pentru autorii acestei piese și interpretul Ion Suruceanu”, a spus ea într-o postare pe Facebook.

Recent, pe rețelele de socializare a apărut un clip video anti-UE în care interpreții ruși, Nikolai Baskov, Filip Kirkorov și Stas Mihailov, „buni prieteni” de-ai oligarhului fugar Ilan Șor, cântă melodia „Inima mea e Moldova”. Primii doi sunt îmbrăcați în costume naționale moldovenești, iar la finalul video-ului apare un text prin care oamenii sunt îndemnați să voteze „nu” la referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

În mai 2023, înainte de turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze, Baskov, Kirkorov și Mihailov au cântat imnul Găgăuzei, făcând agitație electorală în favoarea Evgheniei Guțul, susținută de fugarul penal Ilan Șor.

Ulterior, oligarhul le-a mulțumit cântăreților pentru că au interpretat imnul autonomiei într-o manieră „inedită”, conform newsmaker.md.

„Le mulțumesc bunilor mei prieteni, Nicolai Baskov, Filip Kirkorov și Stas Mihailov pentru imnul Găgăuziei, interpretat într-o manieră inedită. Sunt sigur că în aceste momente fiecare locuitor al Găgăuziei simte mândrie pentru el, pentru familia sa, pentru Găgăuzia. Împreună cu Evghenia Guțul vom transforma Găgăuzia în plai de vis. Învingem împreună!”, a scris Ilan Șor.

Kirkorov și Baskov au cântat melodii în limba română și la evenimentul de lansare la Moscova a blocului politic „Victorie”, afiliat lui Șor, care nu poate participa la scrutinele din 20 octombrie.