Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Medalii de aur, argint și…

Medalii de aur, argint și bronz pentru sportivii moldoveni la Campionatul European de Haltere găzduit de țara noastră

În încheierea zilei a doua a Campionatului European de Haltere care în premieră este găzduit de R. Moldova, Nicoleta Cojocaru a reușit să obțină medalia de aur, iar doi coechipieri, Dan Betca și Danu Secrieru, au obținut argintul, anunță Ministerul Educației și Cercetări într-un comunicat de presă.

La proba „smuls” halterofila a reușit să ridice 69 kg, clasându-se pe locul al treilea după sportivele din Polonia, 70 kg, și Turcia, 71 kg. Totodată, la proba „aruncat” a reușit să ridice 90 kg, demonstrând caracter și determinare, reușind să obțină  aurul, în fața sportivei din Turcia care a ridicat 87 de kg

În final, după cele două probe Nicoleta Cojocaru s-a clasat pe primul loc cu rezultatul total de 159 kg, locul doi l-a ocupat halterofila Gizem Agac din Turcia, cu 158 kg, iar pe locul trei Julia Szszelaniak din Polonia, cu 156 kg.

De asemenea, sportivul Danu Secrieru a obținut locul doi în clasamentul general, categoria de greutate 49 kg. Podiumul a fost completat de sportivul din Bulgaria. În același timp, Dan Betca, concurent la categoria de greutate 55 kg, și-a adjudecat medalia de argint cu un total de 191 de kg, fiind depășit de sportivul din Bulgaria care a înregistrat un total de 192 kg. 

Astfel, cei trei sportivi moldoveni au obținut în total nouă medalii pentru R. Moldova: patru de aur, trei de argint și două de bronz.

Halterofilii sunt elevi la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv și se antrenează sub îndrumarea Antrenorului Emerit Sergiu Crețu. Primul antrenor le-a fost regretatul Gheorghe Gorencu din Unțești (de la Școala Sportivă din Ungheni, fondată de Ministerul Educației și Cercetării).

Campionatul European de Haltere continuă la Chișinău Arena, intrarea la eveniment este liberă. Alături de 346 de sportivi și sportive din 37 de țări, la competiție participă și 168 de antrenori, 40 de arbitri internaționali, voluntari și membri ai staffului tehnic.

R. Moldova este în premieră gazda Campionatului European de Haltere. Evenimentul se desfășoară în perioada 1-10 iulie, la Arena Chișinău, cel mai mare complex cultural sportiv din țară.