Principală  —  IMPORTANTE   —   MEC: Șase instituții de învățământ…

MEC: Șase instituții de învățământ profesional tehnic vor beneficia de echipamente IT

Sursa: MEC

Șase instituții de învățământ profesional tehnic vor beneficia de 130 de monoblocuri și echipamente IT pentru laboratorul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, precum și electrocasnice pentru căminele studențești din 32 de instituții. Achizițiile au fost făcute cu sprijinul financiar oferit de Ministerul Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării din Germania (BMZ) prin intermediul GIZ Moldova, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

MEC informează că proiectul se înscrie în eforturile de aliniere a sistemului educațional național la standardele Uniunii Europene, contribuind la creșterea competitivității Republicii Moldova pe piața internațională a muncii.

„Astfel de inițiative contribuie la modernizarea și atractivitatea ÎPT, oferind elevilor acces la resurse educaționale avansate și un mediu propice pentru învățare și dezvoltare personală. Dotările făcute vor contribui la creșterea calității educației, cât și la îmbunătățirea condițiilor de trai în căminele studențești, susținând astfel creșterea unei forțe de muncă calificate și în corespundere cu cerințele pieței forței de muncă”, precizează ministerul.