Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   MEC anunță despre asigurarea asistenței…

MEC anunță despre asigurarea asistenței psihologice pentru colegii adolescentului care și-a pus capăt zilelor cu arma tatălui său

Imagine simbol

Un grup de psihologi va asigura asistență colegilor de clasă a copilului decedat la Rezina după ce s-ar fi împușcat cu arma deținută legal de tatăl său. Angajații Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică s-au deplasat astăzi, 10 iunie, în instituție pentru a acorda suport psihologic elevilor, comunică Ministerul Educației și Cercertării (MEC).

Reamintim că la 8 iunine, un adolescent de 15 ani și-a pus capăt zilelor, folosind arma tatălui său, pe care acesta o deținea legal, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP). Tragedia s-a produs în această seară, 8 iunie, într-o localitate din raionul Rezina.

Preliminar, polițiștii au stabilit că băiatul a găsit cheile safeului, de unde ar fi luat arma de vânătoare și un cartuș.

„Ținând cont de provocările cu care se confruntă copiii, urmare a pierderii unui coleg de clasă, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare le-a oferit elevilor posibilitatea de a alege dacă vor susține examenele în sesiunea de bază sau în cea suplimentară”, se arată în comunicatul MEC.