Principală  —  Ştiri   —   Mașinile fugarului Ilan Șor -…

Mașinile fugarului Ilan Șor – scoase la licitație. Cu cât se vor vinde acestea

Sursa foto: Facebook/Roman Talmaci

Două dintre mașinile oligarhului fugar, Ilan Șor, puse sub sechestru, au fost scoase la licitație. Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova, dar și în mediul online, de către executorul judecătoresc, Roman Talmaci. Potrivit Monitorului Oficial, licitația va fi publică și va avea loc la 9 iulie 2024.

În primul caz este vorba despre un automobil de marca Bentley Continental, înregistrat cu drept de proprietate după debitorul Șor Ilan, iar prețul de start este de 1 970 752 MDL – adică aproximativ 2 milioane de lei.

Sursa foto: Facebook/Roman Talmaci

Sursa foto: Facebook/ Roman Talmaci

Al doilea este un automobil de marca GAZ 2410, înregistrat cu drept de proprietate, la fel, după debitorul Șor Ilan, iar prețul de start este de 281 598 MDL.

Sursa foto: Facebook/Roman Talmaci

Sursa foto: Facebook/Roman Talmaci

Potrivit anunțului, doritorii pot participa la licitația publică din 09.07.2024, ora 10:00, iar mai multe detalii despre înscriere se găsesc în Monitorul Oficial.

Screenshot/Sursa – Monitorul Oficial al R. Moldova

În 2023, Procuratura Anticorupție (PA) și Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 7,5 miliarde de lei în dosarul „Frauda bancară”, a declarat șefa PA Veronica Drăgălin. Procurorii au pus sechestru pe bunuri din R. Moldova care îi aparțin deputatului fugar Ilan Șor în valoare de circa 1,36 miliarde de lei. Este vorba inclusiv despre peste 436 de milioane de lei capital social, trei aeronave și 16 construcții nelocative.

Reamintim că Ilan Șor a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Chișinău, la data de 13 aprilie 2023, la 15 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor, în dosarul „Frauda bancară”.

La 27 aprilie 2023, acesta a rămas și fără fotoliul de deputat.

Ilan Șor a plecat din R. Moldova în iunie 2019, imediat după căderea regimului Plahotniuc, iar de atunci s-a aflat în Israel. Șor are și cetățenia acestui stat, care, conform Constituției, nu-și extrădează cetățenii. Deși a fost deputat, Șor nu a participat la nicio ședință convocată de Parlament.

În aprilie 2024, Ilan Șor a anunțat, la Moscova, formarea unui nou Bloc Politic, așa-numit „Victorie”.

Marionetele lui Șor și-au arătat fața pe o scenă din Moscova. Cine sunt oamenii din Blocul „Victorie”, care dorește „prietenie, colaborare, parteneriat cu Federația Rusă”