Principală  —  IMPORTANTE   —   Marina Tauber susține că este…

Marina Tauber susține că este amenințată și forțată să plece din R. Moldova. Potrivit Poliției, aceasta încă nu a depus nicio plângere

Foto: ZdG

Deputata Marina Tauber, apropiată oligarhului fugar Ilan Șor, susține că este intimidată și forțată să părăsească țara. Potrivit unei postări de pe canalul de Telegram al deputatei, pe numărul ei personal de telefon au început să vină mesaje de amenințare.

„Nu este prima dată, dar amenințările au devenit mai îndrăznețe și mai brutale. Ultima amenințare a fost însoțită de o fotografie cu sânge și o promisiune de violență fizică”, afirmă Tauber.

Potrivit capturii de ecran atașate de Tauber la postare, amenințările au venit pe Telegram, de la un profil cu numele de utilizator „Mirotvitets”, asemănător cu denumirea site-ului bazei de date ucrainene „Mirotvoreț”, unde oligarhul fugar Ilan Șor, deputata Marina Tauber și bașcana Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul au fost incluși fiind considerați inamici ai securității naționale a Ucrainei.

Captură de Ecran: Marină Tauber/ Telegram

Marina Tauber a menționat că se va adresa la Poliție. Totuși, Natalia Stati, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat pentru Ziarul de Gardă că deputata nu a depus încă nicio plângere.

Contactat de ZdG, procurorul pe cazul Marinei Tauber, Roman Porubin, a confirmat că în prezent nu există vreo interdicție pe numele deputatei de a părăsi țara.