Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marii finanțatori ai Partidului Democrat…

Marii finanțatori ai Partidului Democrat american fac presiuni pentru retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Sursa foto: Reuters

Marii finanțatori ai Partidului Democrat american fac presiuni pentru retragerea lui Biden din cursa prezidențială și înlocuirea lui fie cu Gretchen Whitmer, guvernatoarea statului Michigan, fie cu Gavin Newsom, guvernatorul din California. Chiar și vicepreședinta Kamala Harris este privită acum ca o variantă mai bună decât actualul președinte, scrie Financial Times.

Ambii guvernatori s-au întâlnit miercuri, la Casa Albă, cu Joe Biden, după care și-au reafirmat public sprijinul pentru acesta, dar Financial Times, care citează mai multe persoane din interiorul Partidului Democrat, arată că următoarele zile sunt critice pentru păstrarea sau nu a actualului președinte în cursa pentru alegerile din noiembrie.

„Biden nu mai are nicio șansă de a câștiga alegerile. Sunt cel mai mare fan al lui Joe, este un admirabil servant public, dar este condamnat… trebuie să începem să ne concentrăm pe ceea ce urmează”, a declarat un donator apropiat de președinte pentru FT. 

Pentru a-l determina pe Biden să renunțe la candidatură, o parte a finanțatorilor democrați au amenințat cu oprirea fluxurilor financiare sau le-au oprit deja. Abigail Disney, moștenitoarea gigantului media, a declarat că nu va mai face contribuții financiare la Partidul Democrat până când Biden nu se va retrage. Separat, co-fondatorul Netflix, Reed Hastings, unul dintre cei mai mari donatori ai partidului, a declarat pentru FT că președintele trebuie “să se dea la o parte pentru a permite unui lider democrat viguros să îl învingă pe Trump”. De asemenea, Ari Emanuel, unul dintre cei mai puternici agenți de la Hollywood și unul dintre principalii donatori democrați, a declarat la o conferință în Colorado că singura modalitate de a accelera plecarea președintelui este reducerea finanțării.