Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Marcel Dimitraș a trecut evaluarea…

Marcel Dimitraș a trecut evaluarea externă pentru funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor

Sursa: Comisia de evaluare a procurorilor

Comisia de evaluare a procurorilor a finalizat evaluarea procurorului Marcel Dimitraș, candidat la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Comisia a decis în unanimitate că Marcel Dimitraș corespunde criteriilor de integritate etică și financiară, promovând astfel evaluarea, se arată în comunicatul Comisiei.

Decizia a fost transmisă candidatului și CSP-ului. În cazul în care candidatul nu se opune publicării, Comisia va publica decizia pe pagina sa web.

Marcel Dimitraș, procuror

Comisia de Evaluare a Procurorilor desfășoară evaluarea a 27 de candidați – reprezentanți ai sistemului Procuraturii și ai societății civile – care aspiră la funcția de membru în Colegiile specializate ale CSP. Respectivii candidați sunt evaluați în baza criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de legea nr. 26/2022. Până acum, Comisia de Evaluare a Procurorilor a adoptat decizii în privința a cinci candidați.