Principală  —  Ştiri   —   Majestatea Sa Margareta și Principele…

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu efectuează o vizită la Chișinău

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, și Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu întreprind vineri, 28 octombrie, o vizită la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Irina Gotișan-Sotnic, șefa Direcției informare și comunicare cu mass-media a Președinției.

Reprezentanții Administrației Prezidențiale de la Chișinău nu au oferit detalii despre vizită.

În cadrul vizitei de vineri de la Chişinău, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu vor avea o serie de întâlniri cu preşedinta R. Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu şi colonelul Iurie Gîrneţ, comandantul Academiei Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, scrie Agerpres.

Vizita are loc în urma unei convorbirii telefonice de la sfârşitul lunii iunie cu preşedinta R. Moldova, Maia Sandu. În cadrul discuţiei de atunci a fost evocat sprijinul pe care Coroana Română l-a acordat, începând din anul 2013, efortului Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană, precum şi legătura istorică dintre Casa Regală şi ţara-soră.

De asemenea, Custodele Coroanei şi preşedintele Republicii Moldova au discutat despre modalităţi concrete de continuare a sprijinului acordat de Familia Regală pentru aderarea ţării la UE.