Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu va efectua o…

Maia Sandu va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda. Șefa statului va participa la summitul Comunității Politice Europene

Foto: Președinția Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda. Portrivit unui comunicat al aparatului prezidențial, în cadrul vizitei, șefa statului va participa la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer.

În cadrul evenimentului, Maia Sandu va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care va discuta despre pace și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană.  

„Lucrările summitului includ grupuri de lucru pe subiecte precum apărarea democrației, migrație, energia și conectivitatea. Șefa statului va prezida, alături de Președintele Franței, Emmanuel Macron, un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul privind apărarea democrației”, se precizează în comunicat.

Pe lângă întrevederile din Marea Britanie, șefa statului se va deplasa la Dublin, unde se va întâlni cu Președintele Irlandei, Michael Daniel Higgins, și Prim-ministrul irlandez, Simon Harris. Atât la Londra cât și la Dublin, Președinta se va întâlni cu comunitățile moldovenilor stabiliți în Marea Britanie și Irlanda. 

Președinția reamintește că R. Moldova a fost gazda celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023.