Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu la Summitul din…

Maia Sandu la Summitul din Elveția: „Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”

Președinta Maia Sandu participă la Summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția. Ajunsă în Confederația Elvețiană, Sandu a transmis un mesaj „de reconfirmare a angajamentului ferm al R. Moldova pentru pace”. „Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a specificat președinta.

„Astăzi, sunt la Summitul pentru Pace în Ucraina, pentru a reconfirma angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru pace – o pace care nu înseamnă capitulare în fața agresorului, o pace care nu înseamnă ocuparea teritoriilor, o pace care respectă integritatea teritorială a Ucrainei. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a scris președinta Sandu pe rețeaua X.

La Summitul care se desfășoară în perioada 15-16 iunie în Confederația Elvețiană, și-au anunțat prezența liderii din peste 90 de state. Scopul reuniunii este de a discuta calea către o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa. 

Potrivit autorităților, în cadrul evenimentului, președinta va avea întâlniri cu mai mulți șefi de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pentru a aprofunda dialogul politic și legăturile economice, precum și de a avansa procesul de aderare la Uniunea Europeană.