Maia Sandu la cea de-a doua ediție a Forumului Național al Cadrelor Didactice: „Am îndemnat toți profesorii să ne ajute să păstrăm pacea și să construim împreună o societate de învingători”
Președinta R. Moldova, Maia Sandu a participat, miercuri, 14 august la a doua ediție a Forumului Național al Cadrelor Didactice , unde a avut ocazia să revadă și să discute cu profesorii din întreaga țară, se arată în comunicatul Președinției. În cadrul discursului său, șefa statului a evidențiat importanța și provocările meseriei de dascăl, subliniind rolul esențial al acestora în formarea viitoarelor generații.
Președinta a discutat cu profesorii despre reușitele elevilor și ale cadrelor didactice.
„E greu să crești un copil, dar pentru a crește zeci, sute, mii de copii îți trebuie o putere nemărginită. Și voi, dragi profesori, aveți această putere!”, a remarcat Președinta Maia Sandu.
Maia Sandu a subliniat că starea unei țări reflectă starea sistemului său educațional, afirmând că planul autorităților pentru îmbunătățirea educației este clar și ambițios, deși nu se poate realiza într-o singură zi. Aceasta a menționat câteva măsuri deja implementate, cum ar fi majorarea salariilor pedagogilor cu 15% în 2024, dublarea burselor pentru studenții la pedagogie, investiția de 1,3 miliarde de lei în cele 35 de școli-model din fiecare raion, renovarea a circa 200 de școli și grădinițe, creșterea plății unice pentru tinerii specialiști la 200 de mii de lei și compensația pentru materiale didactice la 4 mii de lei.
În cadrul evenimentului, șefa statului a mai vorbit despre misiunea comună a familiei, profesorilor, școlii și statului de a-i ajuta pe copii să fie mai umani, să fie responsabili, autonomi, rezilienți, integri, să creadă în puterea democrației, a colaborării și a facerii de bine.
„Am îndemnat toți profesorii să ne ajute să păstrăm pacea și democrația în Moldova și să construim împreună o societate de învingători”, a mai afirmat Maia Sandu.
Forumul Național al Cadrelor Didactice este organizat la inițiativa Președintei Maia Sandu de către Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, în parteneriat cu Universitatea de Stat, Mediacor și Clasa Viitorului, acesta este la a doua ediție.