Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu, înregistrată oficial în…

Maia Sandu, înregistrată oficial în calitate de candidată la funcția de președinte al R. Moldova

Sursa foto: presedinte.md

Șefa statului, Maia Sandu, va lupta pentru al doilea mandat. Aceasta a fost oficial înregistrată în calitate de candidată la funcția de președinte al R. Moldova. Membrii CEC au votat unanim pentru aceasta.

Maia Sandu a fost desemnată în calitate de candidat de către Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Simbolul electoral este format din cuvintele – MAIA SANDU.

La 6 septembrie, actuala șefă a statului la Comisia Electorală Centrală (CEC) lista semnăturilor colectate pentru susținerea candidatului la prezidențialele, care vor avea loc pe 20 octombrie.

Anterior, ex-procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat oficial, la 2 septembrie, în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova. Proiectul a fost susținut unanim de către membrii CEC.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.