Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu declară că până…

Maia Sandu declară că până la sfârșitul anului „este nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare”

Foto: Presedintie

În cadrul dezbaterii electorale de la Moldova 1, la care participă președinta R. Moldova, Maia Sandu, iar candidatul la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo nu a dat curs invitației, Sandu a declarat că reforma justiției are „nevoie de o altă abordare” și că „mai departe nu putem merge cu aceaași viteză”, iar până la sfârșitul anului „este nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare”.

„Conlucrarea unor oameni din sistemul justiției cu grupările criminale au făcut ca securitatea votului cetățenilor să fie în pericol”, a declarat Maia Sandu.

„Da, am comis mai multe greșeli. Chiar dacă au fost multe crize există oameni care s-au descurcat mai bine, dar sunt oameni care s-au descurcat mai puțin bine. Da, cred că e nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare și am auzit în localități unde anume este nevoie de schimbări. Eu cred că acest lucru trebuie să se întâmple până la sfârșitul acestui an”, a declarat Sandu.

Printre temele de discuție se numără atribuțiile președintelui Republicii Moldova, politica externă a țării, integrarea europeană, programele electorale ale candidaților, garantarea drepturilor fundamentale, coeziunea socială și securitatea națională.

„Inacțiunea unor oameni din sistemul justiției sau conlucrarea unor oameni din sistemul justiției cu grupările criminale au făcut ca această vulnerabilitate să pună în pericol securitatea votului cetățenilor”, a declarat Sandu.