Principală  —  Ştiri   —   Maia Sandu: „Dacă justiția închide…

Maia Sandu: „Dacă justiția închide ochii la vânzarea țării, viitorul Moldovei este în pericol”

Foto: Presedintie

Președinta în exercițiu a R. Moldova, Maia Sandu, a publicat astăzi pe pagina sa de Facebook un videoclip în care declară că „Am fost întrebați dacă e cazul să nu recunoaștem aceste alegeri, și să organizăm alegeri repetate. Procesul electoral nu trebuie oprit dintr-un motiv esențial. Votul masiv, sincer, liber al cetățenilor nu poate fi anulat de nimeni”. Aceasta face apel la instituțiile statului pentru a asigura integritatea procesului electoral.

Justiția din Moldova s-a opus în acești ani oricărei curățări și a eșuat să ducă la bun sfârșit dosarele de corupție mare. Tot poporul știe, doar ei nu știau ce era în sacoșa primită de Dodon de la Plahotniuc. Doar ei nu știu cine sunt oamenii care au furat miliardul de la cetățenii moldovei. Justiția din Moldova nu a văzut cum a câștigat Ilan Șor alegerile din Orhei, Găgăuzia și din alte scrutine locale. Fără voturile cumpărate rezultatul azi ar fi fost altfel. Nu ar fi fost emoțiile legate de rezultatul referendumului. Am fi avut o victorie detașată, și pentru alegerile prezidențiale și pentru referendum.

În calitate de președinte, am fost informată de instituțiile statului despre existența unei rețele imense de cumpărare de voturi. Am fost întrebați dacă e cazul să nu recunoaștem aceste alegeri, și să organizăm alegeri repetate. Procesul electoral nu trebuie oprit dintr-un motiv esențial. Votul masiv, sincer, liber al cetățenilor care au votat cu dragoste de țară nu poate fi anulat de nimeni!”, a declarat Maia Sandu.

Oamenii au făcut un efort eroic și au salvat țara. Acest act de eroism civic nu poate fi anulat sau pătat de nici o falsificare.

De asemenea, Maia Sandu a făcut apel la instituțiile statului cerând să facă publice probele fraudării procesului electoral din 20 octombrie 2024.

Fac apel către instituțiile statului să asigure integritatea procesului electoral, să facă publice probele despre fraudă, să-i sancționeze pe cei care se fac vinovați de cumpărarea voturilor. Dacă justiția nu se trezește în ultimul ceas și închide ochii la vânzarea țării, viitorul Moldovei pentru decenii este în pericol.