Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Maia Sandu condamnă „ferm” atacul…

Maia Sandu condamnă „ferm” atacul terorist din apropiere de Ankara, soldat cu morți și răniți

Foto: Presedintie

Președinta în exercițiu a R. Moldova, Maia Sandu, a condamnat, într-o postare pe platforma X, atacul terorist efectuat la sediul Turkish Aerospace Industries (TUSAS), una dintre cele mai mari companii de apărare și aviație, din apropiere de Ankara, capitala Turciei, soldat cu 22 de răniți și 5 morți.

Maia Sandu s-a adresat președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, subliniind că R. Moldova este alături de țara condusă de el și cetățenii acesteia.

„Profund întristată de tragicul atac terorist din Ankara, care a făcut victime și mulți răniți. Președintele Erdogan, în aceste momente dificile, Moldova este alături de dumneavoastră și de poporul turc. Condamnăm ferm terorismul în toate formele sale”, se arată în postare.

Atacatori înarmați au lansat miercuri un atac „terorist” mortal asupra companiei aerospațiale de stat din Turcia. Cel puțin cinci persoane au fost ucise și 22 rănite, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya. Doi atacatori – un bărbat și o femeie – au fost uciși.

Niciun grup nu a revendicat atacul, însă, solicitat de jurnaliști, ministrul turc al apărării, Yasar Guler, a sugerat că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar putea sta în spatele atacului. PKK este clasificat drept organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și Statele Unite, scrie CNN.