Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu a mers la…

Maia Sandu a mers la Comrat, simpatizanții Șor au protestat din nou: „Rușine, jos Maia Sandu”

Screenshot

Astăzi, 10 aprilie, Președinta Maia Sandu se află la Comrat, unde echipa lui Ilan Șor a întâmpinat-o din nou cu o acțiune de protest, scrie Nokta.md.

Unul dintre participanții la miting a declarat pentru Nokta că și-ar fi dorit ca Sandu „să nu fie nicăieri” și a îndemnat-o să „plece în Europa”. Bărbatul este împotriva aderării la Uniunea Europeană și spune că „Europa se va duce naibii în curând, deja există discordie acolo”. Întrebat de unde a obținut aceste informații, protestatarul a spus că „TikTok arată totul”.

O altă protestatară a spus că lui Maiei Sandu i-ar fi frică să comunice cu protestatarii și s-a plâns că președinta nu vine în Găgăuzia, aceasta în timp ce, ultimele două vizite ale președintei în autonomie, protestatarii Șor au cerut ca Sandu să părăsească Găgăuzia și întreaga Moldovă. Protestatara a pretins că este asistentă personal și a acuzat-o pe Sandu că i-ar fi tăiat plățile. Totuși, de finanțarea asistenților din Găgăuzia, sunt responsabile autoritățile locale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La protest, reporterii Nokta s-au întâlnit și cu Aleksandr Panov, un apropiat al partidului „Șansă”, care, potrivit lui, la protest pur și simplu „s-a întâlnit cu un tovarăș” și i s-a dat „un megafon în mână”, pe care l-a folosit pentru a striga „Rușine” și „Jos, Maia Sandu”. Ivan Bessarab, activistul care a ținut cuvântare la megafon, și-a permis să o numească public pe Maia Sandu „păpușă”.

Președinta a mers la Comrat pentru a se întâlni cu personalul Universității de Stat din Comrat și studenții din Comrat. 

La sfârșitul lunii martie, Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Găgăuzia, care la fel, s-a soldat cu un protest.