Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu a depus la…

Maia Sandu a depus la CEC lista cu 25 de mii de semnături pentru susținerea candidatului la funcția de președinte

Foto: Maia Sandu/FB

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a depus, vineri, 6 septembrie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) lista semnăturilor colectate pentru susținerea candidatului la prezidențialele, care vor avea loc pe 20 octombrie.

Actuala șefă a statului s-a prezentat alături de grupul său de inițiativă, cu actele necesare pentru depunerea dosarului de candidatură și listele de subscripție.

„Am depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 25 de mii de semnături, din cele peste 28 de mii colectate, pentru a putea fi înregistrată în calitate de candidată la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Mulțumesc fiecărui om care și-a depus semnătura, pentru fiecare cuvânt de încurajare. Le mulțumesc colectorilor pentru munca depusă”, a scris președinta Maia Sandu pe rețelele de socializare.

La alegerile prezidențiale din acest an candidații vor trebui să adune minim 15 000 și maxim 25 000 de semnături de la cetățenii cu drept de vot.

Anterior, ex-procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat oficial, la 2 septembrie, în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova. Proiectul a fost susținut unanim de către membrii CEC.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.