Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu, interviu pentru bloggerul…

Maia Sandu, interviu pentru bloggerul rus, Iuri Dudi. „Noi neapărat o să ne protejăm țara”

Sursa: Captură Youtube

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a oferit un interviu bloggerului și fostului jurnalist rus, Iuri Dudi. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, corupția din Moldova, suspendarea activității mai multor instituții media, dar și despre viitoarele alegeri și referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cadrul interviului președinta a fost întrebată ce ar face R. Moldova în cazul în care Rusia ar invada R. Moldova. Maia Sandu a precizat că statul va face tot posibilul să evite orice conflict armat.

„Noi o să face totul ca asta (războiul, n.r.) să nu se întâmple, inclusiv planul nostru de integrare europeană, pentru că el este un plan de securitate, deoarece Uniunea Europeană este un proiect de pace. Totuși, după constituție, noi trebuie să facem totul ca să păstrăm pacea și ca să oferim siguranță cetățenilor noștri, din acest motiv noi avem armată, avem sectorul de apărare, din acest motiv noi facem investiții. Noi foarte tare sperăm ca acest război (războiul început de Rusia în Ucraina, n.r.) în curând să se încheie și noi o să putem face investițiile noastre în economie și alte sectoare, ca să nu fim în situația în care trebuie să investim în apărare. Noi neapărat o să ne protejăm țara”, a declarat președinta R. Moldova.

În cadrul aceluiași interviu, Maia Sandu a fost întrebată de ce are nevoie de pașaport românesc, de ce nu s-a întâlnit niciodată cu Putin, de ce nu a reușit lupta cu corupția, dar și de ce nu a reușit să-și îndeplinească toate promisiunile electorale.

Iuri Dudi este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Federația Rusă, declarat agent străin după invazia rusă din Ucraina, pentru faptul că a condamnat acțiunile Rusiei.