Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Mai mulți actori de la…

Mai mulți actori de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, decorați de către Maia Sandu

Mai mulți actori de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” au fost decorați de către Maia Sandu. Actorului român, Emil Boroghină i s-a conferit „Ordinul de Onoare”, cea mai înaltă distincție a R. Moldova. Distincțiile au fost oferite joi, 12 septembrie, la finalul premierei „Grădina de sticlă”, după romanul scriitoarei Tatiana Țîbuleac.

Directorului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, i s-a conferit „Ordinul Republicii”.

„Pentru întreaga activitate teatrală, pentru extraordinara dedicație teatrului și efortului constant de promovare a valorilor spirituale ale neamului am conferit Ordinul Republicii lui Petru Hadârcă, actor, regizor, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, fondator al Reuniunii Teatrelor Naționale Românești”, a declarat Maia Sandu.

Diana Onică-Decuseară a fost decorată cu titlul onorific „Artist al Poporului”. Actrițele Ana Cuzmenco, Cornelia Suveică și Olesea Sveclă s-au ales cu titlurile onorifice – „Artist Emerit”.

Totodată, actorul din România, Emil Boroghină a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova – „Ordinul de Onoare”.

„Am oferit Ordinul de Onoare și marelui om de teatru Emil Boroghină, actor, regizor, manager de teatru, fondator al prestigiosului Festival internațional de teatru Shakespeare, de la Craiova și susținător fervent al teatrului de la noi”, a precizat Maia Sandu.

La 10 septembrie, alți doi actori din România – Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au fost decorați cu „Ordinul de Onoare”.