Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Luptătorul de stil greco-roman Alexandru…

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial din Amman

Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al R: Moldova/ Facebook

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei a reușit o nouă performanță la Campionatul Mondial din Amman, Iordania, unde a obținut argintul, informează Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Pe parcursul competiției, Alexandru a obținut victorii asupra unor sportivi de performanță precum Abdulmasih din Rusia (scor 4:0), Matthews din SUA (scor 8:1), Lukac din Croația (scor 11:0) și Mars Uulu din Kârgâzstan. În confruntarea din finală cu sportivul din Iran Alireza Morad Abdevali, Alexandru a cedat cu scorul de 1:1, ocupând astfel locul doi la categoria de greutate de până la 77 kg.

Ministerul Educației și Cercetării menționează contribuția semnificativă a Antrenorilor Emeriți Mihail Cucul și Roman Zgardan la acest succes. „De asemenea, apreciem dedicația și formarea fundamentală oferită de primul antrenor al lui Alexandru – Serghei Timco, din Soroca”, mai adaugă Ministerul.

Sportivul și antrenorii vor primi premii bănești din partea Ministerul Educației și Cercetării în cadrul Galei Sportului, desfășurată tradițional la sfârșit de an.