Principală  —  IMPORTANTE   —   Lotul olimpic al R. Moldova…

Lotul olimpic al R. Moldova va reveni astăzi în țară. Rezultatul istoric al sportivilor cu cele patru medalii cucerite la Jocurile Olimpice din Paris

Sursa: Olympic Moldova

Astăzi, 12 august, la ora 13:20, urmează să revină în R. Moldova cu zborul de la Paris întregul lot olimpic, în frunte cu medaliații Jocurilor Olimpice, Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi. La această ediție a JO din Paris, R. Moldova a cucerit patru medalii, aceasta fiind prima dată de când evoluează la JO cu o delegație separată și de două ori mai multe ca în 1996 și 2000.

Medalia de argint adjudecată de Anastasia Nichita este prima după o pauză de 24 de ani. Anastasia, care a avut mai multe accidentări în acest an, este și prima luptătoare de la noi premiantă la Jocurile Olimpice.

Pentru prima dată pe podium au urcat și judocanii, care au cucerit două medalii de bronz. Pe podium au urcat Denis Vieru și Adil Osmanov. A doua Olimpiadă la rând pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat canoistul Serghei Tarnovschi.

Foarte aproape de o medalie de bronz a fost și halterofilul Marin Robu, care a avut de suferit în urma unor decizii controversate de arbitraj. Federația de Haltere din Moldova a contestat decizia arbitrilor de la Paris, considerând că Robu a fost pe nedrept clasat pe locul 4 și că halterofilul din Italia a executat greșit proba smuls, încălcând regulamentul.

Moldova cu cele patru medalii s-a clasat pe locul 72 printre 206 țări. Paris a găzduit Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani și a bătut recordul de bilete vândute – 9,4 milioane. Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară vor avea loc în 2028, la Los Angeles.

VIDEO/ De la Tătărești la Paris și de la greutățile din copilărie la medalii. Istoria de viață a Anastasiei Nichita, luptătoarea care poate deveni prima campioană olimpică din istoria R. Moldova