Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Zelenski a declarat…

LIVE TEXT Zelenski a declarat că planul de victorie al Ucrainei este deja pe deplin pregătit. A 938-a zi de război în Ucraina

Sursa: Oficiul președintelui Ucrainei

UPDATE 20:40 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că planul de victorie este deja pe deplin pregătit. Potrivit acestuia, toate detaliile și momentele cheie au fost deja stabilite.

„Cel mai important lucru acum este determinarea de a-l realiza. Nu există și nu poate exista nicio alternativă la pace, nicio înghețare a războiului sau orice alte manipulări care nu vor face decât să mute agresiunea rusă la o altă etapă”, a declarat președintele ucrainean în discursul său de seară.

UPDATE 14:00 În dimineața zilei de 18 septembrie, ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei au efectuat percheziții pe teritoriul Sfintei Mănăstiri Vvedenski din Kiev.

Acest lucru a fost raportat pentru Hromadske de către o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Potrivit sursei noastre, perchezițiile sunt legate de suspiciunea de răspândire a propagandei rusești și de sprijinire a agresiunii împotriva Ucrainei.

„Călugării locali sunt foarte atașați de „sfânta mamă Rusia”, a declarat sursa pentru Hromadske.

Până în prezent, forțele de ordine nu au comentat oficial aceste informații.

UPDATE 11:00 În orașul Toropeț, regiunea Tver din Federația Rusă, în noaptea de 18 septembrie, un depozit de muniție a luat foc în urma unui atac cu dronă.

Acest lucru este raportat de canalele rusești de Telegram.

Potrivit Hromadske, Ministerul rus al Apărării a declarat că ar fi doborât 54 de drone ucrainene peste noapte. Dintre acestea 24 sunt peste regiunea Kursk, 16 sunt peste regiunea Briansk, 7 sunt peste Smolensk, 3 peste Belgorod și 1 este peste regiunea Ariol.

Pe de altă parte, autoritățile nu indică nimic despre regiunea Tver, unde ard depozite de muniție.

Rusia dă vina pe Forțele Armate ale Ucrainei pentru atac. Oficial, Kievul nu a comentat încă acest lucru, scrie Hromadske.

08:00 În seara zilei de 17 septembrie, forțele de ocupație ruse au atacat masiv regiunea Zaporojie. În urma bombardamentelor, două persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite, raportează șeful Administrației Militare Regionale Zaporoje, Ivan Fedorov, potrivit Hromadske.

Mai multe case private și o instalație de infrastructură au fost distruse în Komîșuvaha.

Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au fost ucise și cinci au fost rănite. În prezent, se caută oameni sub dărâmături.

Situația din regiune

Potrivit Administrației Militare Regionale, în ziua trecută, 16 august, ocupanții ruși au lansat 177 de lovituri asupra a 12 așezări din regiunea Zaporoje.

În special, au efectuat 81 de atacuri cu drone, au bombardat Robotîne, Huliaipole, Novoandriivka și Novodanilivka de 17 ori cu MLRS și au lansat 76 de atacuri de artilerie pe teritoriul Huliaipole, Novoandriivka, Novodanylivka, Robotîne, Mala Tokmachka, Malînivka, Poltavka și Omelnîk.

Au existat 12 rapoarte de distrugere a clădirilor rezidențiale și a infrastructurii. Locuitorii din regiune nu au fost răniți.