Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Zelenski: „Operațiunea de…

LIVE TEXT Zelenski: „Operațiunea de la Kursk a permis Ucrainei să intensifice schimburile dintre soldați”. Război în Ucraina, ziua 971

Sursa: Oficiul președintelui Ucrainei

UPDATE 21:00 Volodimir Zelenski a declarat că operațiunea de la Kursk a permis Ucrainei să intensifice lucrările privind schimburile – întoarcerea soldaților ucraineni din captivitatea rusă.

„Am discutat separat despre operațiunea Kursk – ne menținem pozițiile acolo, mulțumesc fiecărui soldat pentru curajul lor. Trebuie să ne amintim că operațiunea Kursk servește unui scop strategic. Războiul trebuie să se întoarcă în teritoriile din care a venit”, a declarat Zelenski, vorbind despre întâlnirea cu ministrul apărării Rustem Umerov, comandantul-șef Oleksandr Syrskyi și șeful Statului Major General Anatolii Barhylevych.

UPDATE 17:50 În cadrul unei întâlniri cu președintele Zelenski la Kiev, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunțat alocarea unui nou pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit Ukrinform.

„Sub conducerea președintelui Biden, Statele Unite rămân angajate să mențină acest sprijin. Sunt încântat să anunț astăzi un angajament al unui pachet prezidențial de alocare a 400 de milioane de dolari pentru a furniza forțelor dvs. muniții suplimentare, vehicule blindate și arme antitanc”, a declarat Austin.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit la Kiev pe 21 octombrie pentru o vizită neanunțată.

UPDATE 13:46 Guvernatorul Zaporijjia, Ivan Fedorov, anunță despre un mort și încă un rănit în urma atacului rusesc asupra orașului. Astfel, numărut răniților crește la 14 persoane. Trei dintre acestea sunt în stare gravă.

UPDATE 11:56 În această dimineață, trupele ruse au lansat un alt atac cu rachete asupra sectorului rezidențial al orașului Zaporijjia. O clădire cu două etaje a unei grădinițe a fost parțial distrusă. Unda de explozie și șrapnelul au avariat mașinile din apropiere. Pompierii au stins incendiul în două garaje metalice.

După cum informează guvernatorul regiunii, Ivan Fedorov, 7 persoane au fost rănite.


UPDATE 11:45 În seara zilei de 20 octombrie, trupele ruse au atacat Harkivul. Ca urmare bombardamentelor, au fost avariate linii electrice și o parte a orașului a rămas fără alimentare cu energie electrică, au fost avariate blocuri de locuit, garaje, benzinării, case particulare și mașini. Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, 13 persoane au fost rănite.