Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Un bărbat a…

LIVE TEXT Un bărbat a fost ucis în regiunea Herson, în urma unui atac rusesc. A 945-a zi de război în Ucraina

Sursa foto: Unian

UPDATE 21:40 Trupele ruse au bombardat satul Mikhailivka, regiunea Herson, cu un tanc, ucigând un localnic în vârstă de 72 de ani, a scris pe Telegram șeful administrației militare regionale Herson, Oleksandr Prokudin. Totodată, mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse.

UPDATE 19:40 Trupele rusești au deschis focul asupra orașului Kramatorsk, regiunea Donețk, anunță guvernatorul Donețkului, Vadim Filașkin. El a precizat că se știe deja despre doi morți și 19 răniți. Este posibil să existe mai multe persoane sub dărâmături. Potrivit datelor preliminare, trupele ruse au lovit Kramatorskul cu două UAB-uri.

UPDATE 14:05 Federația Rusă ar plănui să atace trei centrale nucleare din Ucraina pentru a distruge rețeaua energetică a statului. Președintele ucrainean Volodîmir Zelenski a subliniat acest lucru la o reuniune a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), relatează corespondentul Ukrinform la New York.

„Acum, pe măsură ce ne apropiem de a treia iarnă a acestui război, Rusia încearcă din nou să ne distrugă sistemul energetic, iar în această toamnă sunt și mai cinici. Se pregătesc să vizeze centralele noastre nucleare, trei dintre ele – avem aceste informații și avem dovezi în acest sens”, a spus Zelenski.

După cum s-a raportat, Zelenski a participat la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, care analizează situația din Ucraina în legătură cu războiul declanșat de Rusia.

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

UPDATE 11:45 Atacurile rusești împotriva Ucrainei au ucis cel puțin 11 persoane și au rănit alte 69 potrivit datelor oferite de autoritățile regionale, pe 25 septembrie, scrie Kyiv Independent.

Forțele ucrainene au doborât 28 din cele 32 de drone de tip Shahed și toate cele patru rachete de croazieră Kh-59/69 lansate de Rusia în timpul nopții, a raportat Forțele Aeriene. Alte patru drone au fost „pierdute” în câteva regiuni.

Forțele ruse au lovit Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, ucigând cel puțin trei persoane și rănind alte 36, a raportat guvernatorul Oleh Sîniehubov.

Numărul victimelor ar putea crește pe măsură ce operațiunea de salvare este încă în desfășurare.

O femeie a fost ucisă și alta rănită în Kupiansk. Forțele ruse au atacat, de asemenea, satul Varvarivka cu o dronă FPV, ucigând un bărbat, și rănind două persoane.

Un atac asupra orașului Zaporjjea a rănit cel puțin șapte persoane, potrivit guvernatorului Ivan Fedorov.

Un bărbat a fost ucis într-un atac rusesc în apropierea orașului Polohî din regiune, iar tacurile asupra comunității Nova Sloboda din regiunea Sumî au mai ucis un civil.

O persoană a fost ucisă în orașul Kostiantînivka și alte două în orașul Pokrovsk din regiunea Donețk, iar alte cinci persoane au fost rănite.

În regiunea Herson, forțele ruse au vizat 20 de așezări, inclusiv centrul regional Herson. O persoană a fost ucisă și 18 au fost rănite, conform guvernatorului Oleksandr Prokudin, scrie Kyiv Independent.

08:20 În urma bombardamentelor rusești din 24 septembrie, patru persoane au fost ucise în regiunile Donețk și Harkov, potrivit Hromadske.

Astfel, în jurul orei 16:30, în orașul Pokrovsk din regiunea Donețk a fost bombardate mai multe clădiri rezidențiale. Astfel, doi bărbați care se aflau în apropiere au fost uciși.

În regiunea Harkov, în jurul orei 16:10, trupele ruse au bombardat Kupiansk. O femeie a fost ucisă și un alt rezident a fost rănit.

În satul Varvarivka, regiunea Ciuhuiv, armata rusă a ucis o persoană, iar altele două au fost rănite.

În jurul orei 16:35, un tractor a fost aruncat în aer de un dispozitiv exploziv pe un câmp din apropierea satului Velîka Komîșuvaha, districtul Izium. Șoferul de 19 ani a fost spitalizat cu arsuri.

Totodată, în jurul orei 14:10 și 16:05, rușii au lovit și Kurîlivka în districtul Kupiansk – fără victime, însă clădirile rezidențiale au fost distruse.

Bombardamente anterioare

În ultima zi, 23 septembrie, în regiunea Donețk, poliția a documentat 3 105 atacuri pe linia frontului și în sectorul rezidențial. Doi locuitori din regiunea Donețk au fost uciși și 18 au fost răniți.

Iar în regiunea Harkov, pe 23 septembrie, poliția a inspectat 40 de locuri care au fost atacate. În urma loviturilor rusești, o femeie a fost ucisă și alte cinci persoane au fost rănite.