Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Ședința Guvernului: digitalizarea…

LIVE TEXT Ședința Guvernului: digitalizarea serviciilor de înmatriculare a unităților de transport, pe agendă

Sursa: Ministerul Sănătății al Republicii Moldova/Facebook

Astăzi, 18 septembrie are loc ședința Guvernului. Pe agendă sunt 14 proiecte de hotărâre, printre care digitalizarea serviciilor de înmatriculare a unităților de transport. La fel, cabinetul de miniștri urmează să adopte o hotărâre cu privire la încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada octombrie 2024-ianuarie 2025.

UPDATE 10:28 Din administrarea Cancelariei de Stat (gestiunea Instituției Publice Palatul Republicii) a fost transmisă în administrarea și gestiunea Agenției Proprietății Publice, unui garaj amplasat în Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 149. Cancelaria de Stat în comun cu Instituția Publică Palatul Republicii și Agenția Proprietății Publice vor institui comisia de transmitere și vor asigura, în termen de 30 de zile, transmiterea construcției.

UPDATE 10:26 Guvernul a acceptat schimbarea destinației terenului cu suprafața de 0,7 hectare din municipiul Chișinău, str. Mihail Sadoveanu nr. 40, ca urmare a constatării lipsei necesității de utilizare a acestuia în domeniul educației. Terenul indicat se va folosi în scopul proiectării și construcției clădirilor administrative destinate Substației AMU Ciocana (Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească).

UPDATE 10:22 A fost aprobată hotărârea privind digitalizarea serviciilor de înmatriculare a unităților de transport. „Excluderea serviciilor de livrare a documentelor confecționate, prin intermediul Agenției Servicii Publice și ÎS ”Poșta Moldovei”, în legătură cu implementarea serviciului guvernamental de livrare MDelivery”, este una din prevederile aprobate.

UPDATE 10:19 Guvernul a votat pentru modificarea Codului contravențional și anume procedura aplicării sancțiunii avertismentul. „Asigurarea ordinii și securității publice, inclusiv pe segmentul faptelor contravenționale, reprezintă sarcina normativă primordială a autorităților publice. Se va reține la caz că acest deziderat poate fi realizat prin atingerea scopului legii contravenționale care, constă, de altfel, în apărarea drepturilor și libertăților legitime ale persoanei, inclusiv, în soluționarea justă a cauzelor contravenționale prin individualizarea corectă a răspunderii contravenționale, precum și prevenirea de săvârșire a noilor contravenții”, se arată în nota informativă a hotărârii.

UPDATE 10:16 Miniștrii au scos de pe agendă proiectul de hotărâre cu privire la încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada octombrie 2024-ianuarie 2025.

UPDATE 10:14 Tatiana Nirca a fost numită în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Nirca a promovat concursul organizat de Cancelaria de Stat.

UPDATE 10:12 Ministerul Apărării a propus președintei R. Moldova, Maia Sandu, să-l demită pe Eduard Ohlaciuc din funcția de șef al Statului Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale.

UPDATE 10:11 Ghenadie Cojocaru a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării. Acesta va intra în funcție la data de 24 septembrie.

Ministerul Finanțelor va prezenta raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pe anul 2024.