Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Ședința Guvernului: aprobarea…

LIVE TEXT Ședința Guvernului: aprobarea regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea învățământului dual, pe agendă

Foto: Guvern/ Facebook

Astăzi, 25 septembrie, are loc ședința Guvernului. Pe agenda Executivului sunt 20 de hotărâri de guvern. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea învățământului dual în cadrul studiilor superioare de licență (ciclul I).

UPDATE 10:36 A fost aprobată repartizează către autorități publice centrale în sumă de 44 de milioane de lei, în scopul asigurării prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar.

UPDATE 10:35 Guvernul a votat pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului Administrativ dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind detașarea și pregătirea profesională a funcționarilor din Republica Moldova la Comisia Europeană.

UPDATE 10:31 Executivul a aprobat regulamentul cu privire la valorificarea terenurilor proprietate publică a statului.

UPDATE 10:30 Cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea cu privire la unitatea de implementare a proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău.

UPDATE 10:28 Miniștrii au votat pentru crearea Instituției publice Institutul Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară.

UPDATE 10:26 A fost aprobat regulamentul privind coexistența culturilor modificate genetic cu culturi convenționale și ecologice. Proiectul este elaborat din Planul Național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024-2027.

UPDATE 10:22 Au fost modificate cerințele de calitate și comercializare pentru fructe și
legume proaspete, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.929/2009.

UPDATE 10:20 Miniștrii votat pentru stabilirea unor norme referitoare la cerințele minime vizând posturile de control și posturile de control la frontieră.

UPDATE 10:19 Executivul a votat pentru aprobarea hotărârii cu privire la planificarea, elaborarea, aprobarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea documentelor de politici publice.

UPDATE 10:17 Cabinetul de miniștri a aprobat regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea învățământului dual în cadrul studiilor superioare de licență (ciclul I). În acest an sunt înmatriculați peste 1600 de studenți care profită de învățământul dual, a declarat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

UPDATE 10:15 A fost aprobată hotărârea cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de împrumut (Proiectul Îmbunătățirea Calității Educației) dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Chișinău la 30 iunie 2023.

UPDATE 10:14 Guvernul a aprobat acordul, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze cu privire la preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la Paris la 12 iulie 2024.

UPDATE 10:11 A fost aprobat regulamentul privind procedura de elaborare și revizuire a Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic. Conform ministrului mediului, Sergiu Lazarencu, măsurile sunt menite pentru a reduce riscurile de inundații.

UPDATE 10:09 Executivul a aprobat extinderea termenului de implementare a proiectului de înregistrare şi evaluare funciară până în anul 2026.

La fel, pe agenda Guvernului este un proiect privind aprobarea regulamentului privind coexistența culturilor modificate genetic cu culturi convenționale și ecologice.