Principală  —  Ştiri   —   LIVE TEXT/ Ședința CSP: Plângerile…

LIVE TEXT Ședința CSP: Plângerile pe numele procurorului general, Ion Munteanu, respinse ca neîntemeiate

Sursa: Captură CSP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se întrunește în ședință, astăzi, 8 iulie. Pe agenda CSP sunt trei plângeri „cu privire la acțiunile pretins ilegale și tragerea la răspundere disciplinară” a procurorului general, Ion Munteanu. La fel, membrii CSP urmează să desemneze câștigătorii concursurilor pentru ocuparea funcțiilor vacante de procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Ceadîr-Lunga și procuror în Procuratura raionului Ialoveni și procuror în Procuratura raionului Taraclia.

UPDATE 15:35 CSP a decis să ofere Vasili Levițki borderoul generalizat de înregistrare a punctajului total acordat de fiecare membru al CSP.

UPDATE 15:32 Elena Roșior a fost delegată temporar cu atribuțiile de președinte al Consiliului Superior al Procurorilor, în baza unei cereri de concediu anual în perioada 12 -21 iulie a președintelui CSP, Dumitru Obadă.

UPDATE 15:31 CSP a votat pentru ca Aliona Nesterov și Mariana Cherpec să fie desemnate responsabile de monitorizarea și raportarea gradului de implementare a Planului de acțiuni pentru implementarea Programului național de integritate și anticorupție pentru anii 2024-2028.

UPDATE 15:29 Membrii CSP examinează desemnarea responsabilului de monitorizarea și raportarea gradului de implementare a Planului de acțiuni pentru implementarea Programului național de integritate și anticorupție pentru anii 2024-2028.

UPDATE 15:24 CSP a decis inițierea concursului public pentru selectarea a trei candidați la funcția de inspector în cadrul Inspecției procurorilor. Data limită pentru depunerea dosarelor de participare este 29 iulie. Din comisia organizatorică vor face parte Dumitru Obadă, Aliona Nesterov, Mihail Sorbala și Rodica Ciobanu și Nadejda Blașcov.

UPDATE 15:20 Membrii CSP au votat amânarea examinării dosarelor candidaților la funcția de inspector al Inspecției procurorilor în cadrul concursurilor demarate în data de 14 martie.

UPDATE 14:37 CSP examinează dosarele candidaților la funcția de inspector al Inspecției procurorilor în cadrul concursurilor demarate în data de 14 martie. Examinarea va avea loc în ședință închisă.

UPDATE 14:34 CSP a respins ca fiind neîntemeiată plângerea înaintată de avocatul Nicolae Daniliuc cu privire la acțiunile pretins ilegale ale procurorului general interimar, Ion Munteanu.

UPDATE 14:32 Plângerea înaintată de avocatul Nicolae Daniliuc cu privire la acțiunile pretins
ilegale ale Procurorului General interimar, Ion Munteanu este examinată în ședință închisă, pentru „protecția datelor cu caracter personal”.

UPDATE 14:30 A respins ca neîntemeiată plângerea înaintată de Alexei Galițchi, cu privire la acțiunile pretins ilegale ale Procurorului General interimar, Ion Munteanu.

UPDATE 14:25 Alexei Galițchii a cerut examinarea plângerii acestuia fără să participe la ședință. Membrii CSP examinează plângerea în ședință închisă pentru „protecția datelor cu caracter personal”.

UPDATE 14:20 CSP examinează plângerea înaintată de avocatul Nicolae Daniliuc în interesele lui Alexei Galițchi, cu privire la acțiunile pretins ilegale ale Procurorului General interimar, Ion
Munteanu. Activitatea de avocat a lui Nicolae Daniliuc este suspendată, astfel membrii CSP au votat pentru excluderea de la reprezentarea lui Alexei Galițchi.

UPDATE 14:18 Șapte candidați sunt înscriși la funcția de procuror în Procuratura Ialoveni. Pentru oficiile din Ceadîr-Lunga și Taraclia nu a optat nimeni. După punctaj, primul este Cristin Ghemu, cu 85,61 de puncte. Astfel, prin punctajul acumulat și votul membrilor CSP, Cristin Ghemu a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de procuror în cadrul Procuraturii Ialoveni.

UPDATE Cătălina Lungu a obținut un punctaj de 76,5, aprobat de membrii CSP.

UPDATE 13:50 CSP intervievează candidata la funcția de procuror din rândul absolvenților
Institutului Național al Justiției (INJ), Cristina Lungu. Candidata a optat pentru Procuratura Ialoveni. Membrii CSP s-au retras în deliberare după au intervievat-o pe candidată.

Cătălina Lungu, candidată la funcția de procuror/ Sursa:CSP

UPDATE 13:40 După o întârziere de circa 40 de minute, CSP s-a întrunit în ședință

CSP va examina dosarele candidaților la funcția de inspector al Inspecției procurorilor
în cadrul concursurilor demarate în data de 14 martie.