Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Ședința CSP: A…

LIVE TEXT Ședința CSP: A fost inițiat concursul pentru selectarea a cinci inspectori în cadrul Inspecției procurorilor

Sursa: Consiliul Superior al Procurorilor/Facebook

Astăzi, 26 septembrie, are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Pe ordinea este inclusă asigurarea interimatului funcției de procuror-șef al secției combatere trafic de ființe umane, dar și etapa de intervievare a candidaților la funcția de procuror, absolvenți ai Institutului Național al Justiției, în cadrul concursurilor anunțate prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru ocuparea funcțiilor vacante.

UPDATE 13:28 Ședința CSP a luat sfârșit.

UPDATE 13:27 Contestația procurorului suspendat din funcție, Vladimir Martea a fost admisă de către membrii CSP, astfel a fost casată decizia Colegiului de disciplină și etică, cu adoptarea unei noi hotărâri prin care să se constate în acțiunile procurorului Vladimir Martea, „săvârșirea abaterii disciplinare și aplicare în privința acestuia sancțiunea disciplinară sub formă de eliberare din funcția de procuror”.

UPDATE 13:15 CSP a decis inițierea concursului pentru selectarea a cinci candidați la funcția de inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor. Data limită pentru depunerea dosarelor de participare este 31 octombrie 2024. La fel, s-a decis constituirea comisiei organizatorice a concursului, în componența Marianei Cherpec, Eduard Panea, Mihail Sorbala, Svetlana Balmuș și Doina-Cezara Galan.

UPDATE 11:00 Membrii CSP audiază candidații la funcția de procuror, absolvenți ai Institutului Național al Justiției, în cadrul concursurilor anunțate de CSP pentru ocuparea funcțiilor vacante.

UPDATE 10:15 În concurs s-au înscris 39 de candidați, ulterior trei s-au retras.

UPDATE 10:05 Urmează etapa de intervievare a candidaților la funcția de procuror, absolvenți ai Institutului Național al Justiției, în cadrul concursurilor anunțate de CSP, pentru ocuparea funcțiilor vacante de: procuror în Procuratura raionului Taraclia, procuror în Procuratura municipiului Chișinău, procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Central, procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Ceadîr-Lunga, procuror în Procuratura raionului Cantemir, procuror în Procuratura municipiului Bălți, procuror în Procuratura raionului Dondușeni, procuror în Procuratura raionului Fălești, procuror în Procuratura raionului Rîșcani, procuror în Procuratura raionului Soroca.

UPDATE 10:04 Alexandru Sorocean a fost desemnat să asigure interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii raionului Taraclia.

UPDATE 10:03 Membrii CSP au decis aprobarea ordinului privind asigurarea interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău și șef adjunct al Oficiului Rîșcani de către Oxana Cazacu.

UPDATE 10:02 CSP a hotărât să o desemneze pe Aliona Bucuci să asigure interimatul funcției de procuror-șef al secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale.

UPDATE 9:58 Membrii CSP s-au retras în deliberare.

UPDATE 9:56 Pe agenda CSP este un alt demers de la procurorul general, care solicită să fie asigurat interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii raionului Taraclia, fiind propus Alexandru Sorocean, procuror în Procuratura raionului Căușeni, având o vechime în muncă de 17 ani.

Alexandru Sorocean, procuror/ Sursa: Facebook

UPDATE 9:47 Oxana Cazacu și-a prezentat experiența de muncă și aceasta așteaptă deliberarea membrilor CSP.

UPDATE 9:46 Membrii CSP examinează demersul procurorului general, Ion Munteanu, prin care a solicitat aprobarea ordinului privind asigurarea interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău și șef adjunct al Oficiului Rîșcani, „în scopul asigurării unui management eficient al acestei subdiviziuni structurale”. Oxana Cazacu, procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, a fost propusă pentru a asigura interimatul.

Oxana Cazacu, procuror/ Sursa: Facebook

9:37 Aliona Bucuci, procuror în cadrul secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale, a fost propusă de Ion Munteanu, procuror general, să asigure interimatul funcției de procuror-șef în cadrul secției în care activează. Aceasta și-a prezentat candidatura și a răspuns la întrebările membrilor CSP, iar ulterior, aceștia urmează să meargă în deliberare după ce vor revizuit toate demersurile de pe agendă.

Aliona Bucuci, procuror/ Sursa: Facebook