Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Ședința CSP: Alexandru…

LIVE TEXT Ședința CSP: Alexandru Machedon a fost desemnat adjunctul interimar al procurorului-șef al PCCOCS

Sursa: CSP

Consiliul Superior al Procurorilor se întrunește în ședință, azi, 12 iunie. La ședință sunt prezenți opt membri. Pe ordinea de zi sunt ordinele procurorului general cu privire la asigurarea interimatelor funcțiilor de adjuncți ai procurorului – șef ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și adjunct al procurorului – șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată.

UPDATE 10:30 Pentru exercitarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al oficiului reprezentarea învinuirii de stat în instanțele de judecată, a fost propusă candidatura Elena Cazacov, procuror în Procuratura Anticorupție. Cazacov a solicitat amânarea subiectului de pe ordinea de zi a CSP, deoarece nu a putut fi prezentă la ședință. CSP a votat amânarea subiectului pentru următoarea ședință.

UPDATE 10:05 CSP a aprobat asigurarea interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al PCCOCS de către Alexandru Machedon.

UPDATE 9:40 Alexandru Machidon a fost propus de procurorul general pentru asigurarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef PCCOCS. Machidon activează în cadrul Procuraturii Chișinău. Membrii CSP au intrat în deliberare pentru a discuta candidatura lui Machedon.

UPDATE 9:36 Ion Munteanu l-a propus pe Sergiu Brigai în funcția de adjunct al procurorului general pe domeniul judiciar. Membrii CSP au votat unanim candidatura acestuia. Din 2021, Brigai a deținut funcția de adjunct interimar al șefului PCCOCS. În martie curent, CSP și-a dat acordul pentru numirea lui Sergiu Brigai în funcția de adjunct al procurorului general interimar.

UPDATE 9:25 Sergiu Russu a fost propus de procurorul general, Ion Munteanu, în funcția de adjunct al său. Russu a fost în funcția de procuror șef a secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale. Anterior acesta a ocupat funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Membrii CSP au votat unanim pentru candidatura lui Russu.

Știrea inițială

Pe agendă este și procedura de selecție a unor candidați din rândul absolvenților Institutului Național al Justiției, înscriși în concursurile anunțate prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr.1-113/2023 din 29.05.2023 (Fală Marcel, Osoianu Nicu, Prepeliță Cristian și Stici Ion).