Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rușii au atacat…

LIVE TEXT Rușii au atacat cu drone Hersonul. Război în Ucraina, ziua 950

Sursa foto: Unian

UPDATE 16:28 În Herson, un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost rănit atunci când armata rusă a lansat explozibili dintr-o dronă, informează Administrația militară regională din Herson. Bărbatul a fost transportat la spital cu o rană provocată de un explozibil, răni provocate de șrapnel la piept și la picioare.

UPDATE 15:35 Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea. Decretul său a fost publicat de Ministerul Apărării al Rusiei. Potrivit decretului, 133 de mii de ruși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani ar trebui să fie recrutați în perioada 1 octombrie – 31 decembrie. Acest lucru se referă la cei care nu sunt în rezervă și sunt supuși serviciului militar.


UPDATE 11:46 În noaptea de 30 septembrie, trupele ruse au atacat Ucraina cu 73 de drone de atac Shahed 131/136 și trei rachete, dintre care forțele de apărare aeriană au distrus 67 de drone și o rachetă, potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Racheta ghidată X-59/69 și dronele de atac au fost doborâte în regiunile Kiev, Cerkassî, Vinnița, Kirovograd, Jîtomir, Poltava, Cernihiv, Sumî, Harkiv, Dnipropetrovsk și Mikolaiv.

UPDATE 08:23 În noaptea de 30 septembrie, potrivit rapoartelor preliminare, rușii au atacat cu drone de atac de tip Shahed orașul Kiev. În timpul nopții, dronele inamice au venit în valuri din direcții diferite, a declarat administrația militară a orașului Kiev, potrivit Unian.

„Alerta aeriană în capitală a durat mai mult de 5 ore. Cu ajutorul forțelor și mijloacelor de apărare aeriană au fost neutralizate toate dronele de atac rusești care amenințau Kievul”, a declarat administrația militară a orașului Kiev, citată de Unian.

Potrivit informațiilor preliminare, nu există pagube sau victime în urma atacului.