Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Cinci persoane au…

LIVE TEXT Cinci persoane au fost ucise, iar alte opt sunt rănite în urma atacurilor armatei ruse în Ucraina. Război în Ucraina, ziua 964

Sursa foto: Reuters

UPDATE 11:58 Atacurile rusești împotriva Ucrainei au ucis cinci persoane și au rănit alte opt în ultimele 24 de ore, au declarat autoritățile regionale pe 14 octombrie, scrie Kyiv Independent.

Patru oameni au fost uciși în orașul Chasiv Yar și în satele Zvanivka și Vîshneve din regiunea Donețk, a declarat guvernatorul Vadim Filashkin.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost rănit în urma unui atac rus cu drone în orașul Kupiansk din regiunea Harkiv, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

În regiunea Herson, forțele ruse au vizat opt ​​localități, inclusiv centrul regional Herson. O persoană a fost ucisă, iar patru au fost rănite, a informat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Atacurile rusești au afectat trei clădiri, șase case, mașini, conducte de gaz și un depozit.

8:11 Aproximativ 30 de mii de persoane, inclusiv aproape opt mii de copii, au fost evacuate din zonele de la graniţa Rusiei cu Ucraina din cauza bombardamentelor, a declarat comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, potrivit Reuters.

Moskalkova a precizat că persoanele evacuate au fost plasate în aproape o mie de centre de cazare temporară din Rusia.

Ucraina, invadată de Rusia din februarie 2022, a ripostat prin bombardamente şi alte atacuri asupra regiunilor de frontieră ale Rusiei, armata afirmând că loviturile vizează infrastructura esenţială pentru efortul de război al Moscovei.

Forţele ucrainene au lansat o incursiune în regiunea Kursk în august, preluând controlul asupra a zeci de aşezări şi menţinând majoritatea poziţiilor de atunci.

Război în Ucraina, ziua 962