Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rușii au atacat…

LIVE TEXT Rușii au atacat Ucraina cu 56 de drone și o rachetă în această noapte. Invazia rusă în Ucraina, ziua 967

Imagine - simbol. Sursa foto: foreignpolicy.com

UPDATE 10:50 În noaptea spre 17 octombrie, rușii au atacat Ucraina cu o rachetă ghidată X-59 din spațiul aerian al regiunii Kursk, precum și cu 56 de UAV-uri de atac și drone neidentificate, lansate din Kursk, Orel și Primorsko-Ahtarsk, anunță Forțele Aeriene ale Ucrainei.

Ca urmare a luptei aeriene, 22 de drone au fost doborâte în regiunile Sumyî, Kiev, Poltava, Cernihiv, Jîtomîr, Mîkolaiv, Cherkasî, Odesa și Ternopil.

„Două drone au părăsit spațiul aerian în direcția Belarus, 27 de UAV-uri de atac și drone de tip nespecificat au fost pierdute din cauza contramăsurilor active ale războiului electronic al forțelor de apărare”, precizează sursa.

Cinci UAV-uri de atac au lovit instalații de infrastructură din regiunile de pe linia frontului.


UPDATE 08:20 La 15 octombrie, forțele ucrainene au respins 112 atacuri rusești în diferite sectoare ale liniei frontului, forțele ruse înregistrând cele mai semnificative pierderi de personal și echipamente pe axa Pokrovsk, scrie Ukrinform cu referire la informațiile operaționale ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Inamicul a lansat o rachetă și a efectuat 49 de lovituri aeriene, lansând 50 de bombe aeriene ghidate (KAB). În plus, au desfășurat 655 de drone kamikaze și au efectuat peste 3 500 de bombardamente asupra pozițiilor forțelor ucrainene și a zonelor civile, folosind diferite tipuri de armament”, se arată în postare.

În sectorul Pokrovsk, forțele ucrainene s-au confruntat cu lupte intense în apropiere de Promin, Krutîi Iar și Selîdove. Nouă atacuri au fost respinse. Pierderile preliminare ale rușilor se ridică la 155 de persoane ucise și rănite, iar apărătorii ucraineni au distrus un tanc, un mortier, două motociclete și un vehicul.