Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ VIDEO Cinci persoane…

LIVE TEXT VIDEO Cinci persoane au fost rănite în urma bombardamentelor asupra Odesei. Un bloc a fost avariat. A 959-a zi a agresiunii militare rusești împotriva Ucrainei

Screenshot foto: Telegram/Chornomorsk INFO

UPDATE 11:08 În noaptea de 9 octombrie, trupele ruse au atacat din nou regiunea Odesa cu drone de atac Shahed. Ca urmare a bombardamentelor, o clădire rezidențială a fost avariată. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Militare Regionale Odesa, Oleh Kiper, pe canalul său de Telegram.

Potrivit acestuia, ca urmare a atacului, geamurile și fațada unei clădiri rezidențiale cu 9 etaje din regiunea Odesa au fost deteriorate; 5 persoane au fost rănite.

Un incendiu a izbucnit la mansarda clădirii, dar, potrivit lui Kiper, a fost stins rapid.

În prezent, ofițerii de aplicare a legii documentează consecințele atacului rusesc asupra regiunii Odesa.

În total, 21 din 22 de drone de atac au fost doborâte deasupra Ucrainei. Pe lângă regiunea Odesa, dronele au fost doborâte în regiunile Vinița și Kiev.

08:23 De la lansarea sa în urmă cu doi ani, proiectul guvernamental ucrainean „Vreau să trăiesc” a primit 40 157 de cereri de la soldații ruși, acest număr continuând să crească în ciuda opoziției agențiilor de informații rusești, scrie Ukrinform. Informațiile au fost făcute publice de Centrul Unificat pentru recepționarea solicitărilor de la personalul militar rus.

„Indiferent de situația de pe linia frontului, operațiunile de evacuare pentru soldații ruși, care se predau voluntar peste linia frontului, sunt conduse în mod constant de agenții noștri. În medie, la fiecare două zile, aducem membri ai forțelor armate ruse de partea ucraineană”, se arată în declarație.

Potrivit Ukrinform, confidențialitatea este garantată, iar cei care se predau vor fi documentați ca fiind capturați în luptă.

„Vei fi pur și simplu un alt prizonier de război în Rusia. Dar, spre deosebire de alții, veți putea rămâne în Ucraina, în afara listelor de schimb, cu excepția cazului în care alegi altceva. Poți aștepta războiul în condiții umane, în loc să riști moartea pe front sau să te confrunți cu o închisoare rusească”, a subliniat Centrul.

„Vreau să trăiesc” este un proiect guvernamental, lansat în august 2022, care are ca scop să ajute personalul militar rus să se predea în siguranță, scrie Ukrinform.

Război în Ucraina, ziua 958