Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Paisprezece copii au…

LIVE TEXT Paisprezece copii au revenit în Ucraina din teritoriile ocupate de armata rusă. Război în Ucraina, ziua 919

Sursa: Dmitri Lubinets

UPDATE 15:08 Paisprezece copii au revenit în Ucraina din teritoriile ocupate de armata rusă. Acest lucru a fost anunțat de comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, Dmitri Lubineț.

Copiii au revenit din regiunile ocupate ale țării Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

„În timpul comunicării cu angajații biroului nostru, oamenii au spus că le este frică să iasă afară, nu își pot găsi un loc de muncă fără pașaport rusesc, au primit amenințări cu confiscarea proprietății și privarea de drepturile părintești, nu au dreptul de a alege în școli. și au devenit participanți la percheziții fără temei ale propriilor locații”, a scris Lubineț.

El a mai declarat că una dintre familiile care locuia în teritoriile ocupate de Rusia nu putea pleca de acolo – autoritățile ruse returnau oamenii înapoi.

UPDATE 12:14 Ca urmare a unui atac aerian nocturn al armatei ruse asupra orașului ucrainean Sumî, o persoană a fost ucisă, iar altele nouă persoane au fost rănite. Oamenii legii ucraineni au început o anchetă preliminară pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, scrie Hromadske.

Armata rusă a lovit o instalație de infrastructură civilă. Potrivit parchetului, întreprinderea a fost avariată. Locuitorii orașului au fost îndemnați să închidă ermetic ferestrele și ușile și, dacă este posibil, să nu părăsească incinta caselor până când consecințele atacului inamic nu au fost complet eliminate.

UPDATE 9:41 Armata rusă a atacat Ucraina cu o rachetă balistică Iskander-M și 18 drone de atac Shahed 131/136. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 12 drone, anunță comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene Nikolai Oleshchuk.

Racheta balistică a fost lansată din Crimeea ocupată temporar, iar dronele din Primorsko-Akhtarsk și Kursk, în Federația Rusă.

Apărarea aeriană ucraineană a fost activă în regiunile Vinnitsa, Nikolaev, Dnipro, Herson și Sumî.

8:18 Ministrul italian de externe, Antonio Tajani a declarat că Italia oficial nu permite utilizarea armelor furnizate Ucrainei pentru atacurile asupra Rusiei. El a declarat acest lucru la consiliul informal pentru afaceri externe de la Bruxelles, relatează Corriere della serra.

Astfel, Tajani a subliniat că Italia transferă în principal arme de apărare în Ucraina. În special, țara se pregătește acum să transfere sistemul de apărare antiaeriană SAMP-T. Cu toate acestea, el nu poate fi utilizat pe teritoriul Federației Ruse.

„Fiecare țară decide singură. Repetăm ​​că nu suntem în război cu Rusia, NATO nu este în război cu Rusia, prin urmare pentru Italia poziția rămâne neschimbată. Alte țări decid după cum consideră de cuviință”, a menționat oficialul.

Război în Ucraina, ziua 918