Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Odesa, bombardată: trei…

LIVE TEXT Odesa, bombardată: trei persoane au fost ucise și 14 rănite. A 947-a zi a invaziei militare rusești la scară largă asupra Ucrainei

Foto: telegrsam/Biroul Procuraturii Generale

UPDATE 10:00 Trei persoane au fost ucise și 14 rănite, inclusiv trei copii: doi băieți în vârstă de 3 și 13 ani și o fată în vârstă de 14 ani, în urma unui bombardament din data de 27 septembrie, în regiunea Odesei. Informațiile privind alte victime sunt în curs de clarificare, informează pe Telegram Biroul Procuraturii Generale.

Potrivit anchetei, la 27 septembrie, pe timp de noapte, forțele armate ruse au efectuat un atac masiv cu drone asupra regiunii dunărene Odesa.

Sub supravegherea procedurală a biroului procurorului districtual Izmail, a fost inițiată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război (partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Infrastructura civilă a fost avariată. Inspecția este în curs și se întocmește o listă completă a distrugerilor și pagubelor. Procurorii lucrează la fața locului în cooperare cu alți ofițeri de aplicare a legii pentru a înregistra consecințele bombardamentelor.

08:30 În timpul unei întâlniri cu liderul ucrainean Volodîmir Zelenski, președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 2,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, scrie Novosti Donbassa.

„În primul rând, acum trebuie să consolidăm poziția Ucrainei pe câmpul de luptă. De aceea, astăzi sunt mândru să anunț un nou pachet de asistență de securitate de 2,4 miliarde de dolari. De asemenea, am ordonat Pentagonului să aloce toate fondurile pentru Ucrainei, spre a ajuta la asigurarea securității până la sfârșitul mandatului, adică până pe 20 ianuarie”, a declarat Biden la o întâlnire cu Zelenski la Washington.

Potrivit președintelui SUA, acest lucru va consolida poziția Ucrainei în negocierile viitoare.

Joe Biden a mai spus că Federația Rusă nu va câștiga războiul.

„Permiteți-mi să fiu clar. Rusia nu va câștiga acest război. Ucraina va câștiga și vom continua să vă sprijinim la fiecare pas”, a declarat Joe Biden.

Totodată, acesta a reamintit că la începutul acestei veri a fost lansat Pactul Ucrainei, cu participarea a peste 20 de țări angajate în securitatea pe termen lung a Ucrainei, iar împreună cu peste 30 de țări și Uniunea Europeană (UE), Statele Unite au emis o declarație comună în sprijinul redresării și reconstrucției Ucrainei.

„Prin aceste acțiuni, arătăm clar că sprijinim Ucraina acum și în viitor”, a spus el.

Anterior, am scris că pe 26 septembrie, Statele Unite au anunțat furnizarea de asistență semnificativă în domeniul apărării Ucrainei în valoare totală de 7,9 miliarde de dolari și impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei. Anterior, Statele Unite au alocat Ucrainei un pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari.

Război în Ucraina, ziua 946