Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Munițiile rusești, în…

LIVE TEXT Munițiile rusești, în foc, după un atac cu drone în regiunea Voronej. A 927-a zi a agresiunii militare rusești pe scară largă asupra Ucrainei

Război în Ucraina/Imagine simbol

UPDATE 14:10 Un incendiu a cuprins un depozit de muniție din apropierea orașului rus Voronej, în urma căruia autoritățile locale au declarat evacuarea civililor din mai multe sate din zonă, potrivit Ukrinform.

Guvernatorul regiunii Voronej, Aleksandr Gusev, a declarat că o dronă ucraineană a fost „detectată și doborâtă”, adăugând că, după ce resturile s-au prăbușit la pământ, „a izbucnit un incendiu, care s-a răspândit spre obiectele explozive, provocând detonare”.

Potrivit canalelor rusești de Telegram, detonarea ar fi durat câteva ore. Ministerul Apărării al Rusiei nu a raportat oficial doborârea dronelor deasupra regiunii Voronej, menționând că două drone au fost doborâte deasupra regiunilor Kursk și Belgorod.

O altă detonare de „obiecte explozive” în districtul Ostrogoz a fost raportată în urmă cu două săptămâni. Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate atunci, potrivit presei ucrainene.

UPDATE 11:10 Numărul victimelor ca urmare a bombardamentului rusesc asupra orașului Pavlohrad, regiunea Dnipropetrovsk, de pe 6 septembrie, a crescut la 74, raportează șeful Administrației Militare Regionale din Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak.

Potrivit acestuia, cinci dintre victime sunt copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani.

Dintre cei spitalizați, trei persoane sunt în stare gravă, iar o persoană a murit.

Mai multe despre atacul de la Pavlohrad

Pe 6 septembrie trupele ruse au atacat orașul Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk cu cinci rachete balistice Iskander-M/KN-23, scrie Hromadske.

În urma atacului, mai multe clăridi rezidențiale au luat foc, o grădiniță, mașini și mai multe magazine au fost distruse.

Lucrătorii de urgență au stins incendiul unui apartament și au salvat cinci persoane care se aflau acolo.

Ofițerii de aplicare a legii au lansat o anchetă preliminară în cadrul procedurilor penale pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu omor cu premeditare (partea a 2-a a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

08:50 În noaptea de 7 septembrie, trupele ruse au atacat Kievul cu drone, raportează Administrația Militară a orașului Kiev (KCMA).

Potrivit Administrației Militare Regionale, armata rusă a folosit drone de atac Shahed din mai multe direcții, însă Forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei au reușit să le distrugă.

Potrivit Hromadske, în districtul Pechersk, fragmente de drone au căzut în patru locuri, inclusiv în curtea unei clădiri rezidențiale.

Mai multe incendii au izbucnit în locațiile în care au căzut epavele dronelor. Salvatorii au ajuns imediat la locul incendiilor și le-au eliminat. Nu au existat rapoarte de pagube sau răniți.

Război în ucraina, ziua 926